Leverantörer

Färgprodukters leverantörer


alcro-logo

Alcro är ett företag som älskar att måla! Ett företag som älskar färg! Och det har de gjort i över 100 år. Alcro Färg grundades 1906 under namnet Alfort & Cronholm. Första butiken öppnades på Norrlandsgatan i Stockholm. Idag säljer Alcro färg och färgnära produkter till konsument och yrkesmålare i Sverige. Sortimentet är stort med omkring 150 färgprodukter och cirka 450 artiklar.
>> Alcros hemsida

 

alfort-cronholm-logo

Alfort & Cronholm utvecklar, tillverkar och marknadsför varumärkena Arena, Konkret, Mäster, Nitor och Scandborst. Företaget representerar även ett antal internationella varumärken. Med 100 år bakom sig vårdar de såväl en tradition och ett kunnande som deras vilja att alltid vara framsynta.
>> Alfort & Cronholms hemsida

 

anest-iwata-logo

Anest Iwata är en världsledande leverantör av utrustning för sprutmålning. Huvudkontor och produktion finns i Japan och kunderna finns över hela världen. Produkterna används av många ledande biltillverkare men också av många andra branscher, där det finns ett behov av ytbehandling och sprutmålning med högkvalitativ utrustning.
>> Anest Iwatas hemsida

 

anza-logo

Anza har alltid haft som utmaning att göra det lättare att måla. Det hela började i blygsam skala år 1946 och idag är de ledande inom måleriverktyg i Norden, med ett ständigt uppdaterat sortiment och betydande export. Företaget har blivit marknadsledande genom att lyssna på dem som använder deras produkter. Yrkesmålare och gör-det-självare har ständigt gett dem värdefulla inblickar i måleriarbetet, och det har hjälpt dem att utveckla rätt produkter.
>> Anzas hemsida

 

cromax-dupontrefinish-logo

DuPont Refinish är det dynamiska, globala varumärket för billack. De ger lackeringsverkstäder ökad produktivitet, från mottagande till leverans av reparerat fordon, med innovativa, unika lacksystem och lokala företagslösningar. Produkterna är lättanvända och oerhört effektiva – de förbättrar både produktivitet, kapacitet och lönsamhet. Dra fördel av den allra senaste lackeringstekniken från Cromax– samma nyheter som Cromax levererar till de stora biltillverkarna.
>> Cromax hemsida

 

emm-logo

E.M.M. Sverige AB erbjuder ett brett och starkt sortiment med närapå allt man behöver för att bearbeta ytskikt, dvs slipning, spackling, maskering, färgblandning, lackering, polering, personligt skydd och utrustning till lokalen. Dessa produkter ökar effektiviteten i verkstaden och ökar lönsamheten.
>> E.M.M. Sveriges hemsida

 

enterprise-logo

Enterprise Ytbehandlingar erbjuder allt från sprutpistoler till kompletta lackeringslinjer. Företaget har har över tjugo års erfarenhet av att arbeta med produkter för sprutlackering.
>> Enterprise Ytbehandlingars hemsida

 

festool

Festool har mer än 80 års erfarenhet och utvecklar, producerar och marknadsför högvalitativa el- och tryckluftsverktyg, tillbehör och förbrukningsmaterial för den professionelle hantverkaren. Festool är ”made in Germany” och är inte vilket märke som helst. Gång på gång har företaget utvecklat lösningar som uppfyller de högst ställda kraven och innebär hjälp i arbetet. Deras främsta mål är och har alltid varit att underlätta arbetet och öka lönsamheten för dig som yrkesman.
>> Festools hemsida

 

hagmans-logo

Hagmans har ett brett sortiment av både en- och tvåkomponentiga produkter. Företaget har samlat marknadens bredaste program för renovering eller behandling av takläckage och förslitningar. Hagmans erbjuder bl a takmassa för tätning av papptak, Grip On Plåtfärg för plåttak och mycket mer. De har också erfarenhet av att tillverka rostskydd sedan 50-talet när bilarna hade ännu större behov av rostskydd än idag. De har ett brett utbud av 2-komponentiga spackelprodukter under benämningen Stålplast. Hagmans är Sveriges största grossist av sprayfärg och har över 1200 artikelnummer i ett sortiment som sträcker sig från mattsvart till tvåkomponentiga speciallacker.
>> Hagmans hemsida

 

hedson-technologies-logo

Hedson Technologies är ett miljö-teknikföretag och världsledande leverantör av tvätt-, tork- och lyft-utrustning. Kunder är biltillverkare, lackeringsverkstäder och däck-verkstäder. Produkterna marknadsförs under varumärkena Drester, IRT, Herkules och Trisk.
>> Hedson Technologies hemsida

 

henkel-logo

Henkel Norden är ett globalt företag med ledande varumärken och teknologier inom tre affärsområden: Laundry & Home Care (tvätt och rengöring), Beauty Care (skönhet) samt Adhesives Technologies (lim, tätning och ytbehandling). Företaget grundades 1876 och har idag marknadsledande position inom konsumentområdet såväl som industrin med välkända varumärken som Schwarzkopf, Barnängen, Loctite och Pattex.
>> Henkels hemsida

 

ikaros-logo

Ikaros Industriprodukter har ett stort engagemang i miljöförbättrande åtgärder och bryr sig både om sina kostnader och den biologiska grund vi alla vilar på. Honnörsbegrepp som ansvar, miljösäkerhet och hållbar utveckling är för dem inte tomma försäljningsargument, utan utgör själva fundamentet i hela deras verksamhet. Ikaros produkter indelas i fyra huvudgrupper – Spillskydd™, Smörjmedel, Rengöring och Spillteknik.
>> Ikaros hemsida

 

jotun-powder-logo-sv

Jotun Powder Coatings skyddar egendom genom att erbjuda lösningar som inte bara förbättrar utseendet på dina tillgångar utan också ser lång hållbarhet. Deras sortiment av färger och lacker är inspirerade av teknik, utformade för att möta de senaste industristandarder och utvecklas med hållbarhet i åtanke. Deras specialiteter är premium dekorativa färger för långvarig och vacker finish och beläggningar för korrosion och nedsmutsning skydd av metallytor och passivt brandskydd av stål.
>> Jotuns hemsida

 

kontrollmetod-logo

Kontrollmetod är ett företag som startade verksamheten 1970 som ett agenturföretag för oförstörande materialprovningsutrustning till verkstads- och processindustrin. De har sedan dess utökat sitt sortiment med kontrollinstrument för ytbehandlingsindustrin och sedemera med provnings- och labbutrustning för betong, asfalt och ballastindustrin.
>> Kontrollmetods hemsida

 

Kovax Logotyp
>> Kovax hemsida

 

mirka-logo

Mirka Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Oy KWH Mirka Ab och förser de flesta sektorer på den nordiska marknaden med högkvalitativa slipverktyg och konceptlösningar. Mirka har myntat uttrycket dammfri slipning och har i hög grad bidragit till en väsentligt förbättrad arbetsmiljö. För slipning inom bilskadereparationer, trä- och möbelindustrin samt måleri erbjuder de spetsprodukter som är mycket uppskattade av professionella användare. Vidare är de en ledande leverantör av slipmaterial till järn-, färg- och bygghandeln.
>> Mirkas hemsida

 

protega_logo

Protega arbetar med brandskyddande produkter. Novatherm 4FR är deras brandskyddsfärg för bärande stålkonstruktioner. Den är vattenbaserad, BASTA registrerad och bedömd av SUNDA HUS och Byggvarubedömningen. Lagerförs i vit och grå nyans i 12,5 kg och 25 kg plastspann och är övermålningsbar med godkänd täckfärg.
>> Protegas hemsida

 

indasa-logo

Pyrmo Produkter har i många år specialiserat sig på högkvalitativa produkter för professionella karosserireparationer och övrigt fordonsunderhåll mm såsom bilvårds- och reparationsprodukter (fram till 2005 från deras tidigare leverantör Pyrmo-Chemie i Tyskland) under deras varumärke TOP RANGE samt flexibla slipmaterial från INDASA och billacker från OCTORAL.
>> Pyrmos Produkters hemsida

 

sigma-logo

Sigma Färg är agent för Sigma Coatings på den svenska marknaden. Sigma Coatings är en del av PPG koncernen, världens näst största färgtillverkare, med verksamhet över praktiskt taget hela världen. De marknadsför i Sverige byggnadsfärg samt marin- och rostskyddsfärg under varumärket Sigma Coatings.
>> Sigma Färgs hemsida

 

AkzoNobel-Sikkens logo

Sikkens från AkzoNobel. Som en del av AkzoNobel, en av världens ledande tillverkare av fordonslackering, är tillväxten i våra kunders verksamhet ett kärnverksamhetsfokus och knyter direkt till Sikkens positioneringsuttalande “Creating Together”.

Creating Together drivs av partnerskap och stöds av det rika arvet av över 225 års kompetens. Det samlar kompetens, innovation, prestanda och partnerskap, skapar affärsvärde och en konkurrenskraftig fördel.
>> Sikkens hemsida

 

smekano-logo

Smekano Maskinfirma grundades 1957 och har med sin mångåriga erfarenhet etablerat sig som en leverantör med gedigen kunskap inom sitt verksamhetsområde. De kommer att vara ledande leverantör för utrustningar och system för hantering av flytande material till de marknader de arbetar på. Från tillverkning och förbehandling till lackering och montering tillhandahåller Smekano utrustningar för alla delar i tillverkningen.
>> Smekanos hemsida

 

standox-logo-sv

Standox är en av Europas ledande tillverkare av billacker. Huvudkontoret finns i Wuppertal, Tyskland. De erbjuder innovativa och miljövänliga produktsystem och dessa har hittills installerats i mer än 80 länder. Godkännanden från alla stora biltillverkare reflekterar Standox position som den ledande partnern till bilindustrin. Och det gör dem till den självklara partnern till såväl fristående verkstäder som märkesverkstäder – du kan lita på att Standox ger dig de bästa resultaten.
>> Standox hemsida

 

tectis-logo-sv

Tectis AB är en kunnig och erfaren grossist inom byggvaruprodukter och emballage.
>> Tectis hemsida

 

tiger-logo-sv

Tiger Coatings utvecklar och producerar strikt miljövänliga produkter av hög kvalitet, som uppfyller toppmoderna normer och förbli på detta sätt sant för deras principer: hög kvalitet – miljövänliga och innovativa produkter – korta leveranstider – hög flexibilitet – utmärkt kundservice. Deras kund är belägen i centrum av deras ansträngningar. De når sitt marknadsledarskap med engagerade, lojala, kommunikativa och tekniskt kompetenta medarbetare.
>> Tiger Coatings hemsida

 

tikkurila-logo-sv

Tikkurila förser konsumenter, proffs och industrin med användarvänliga och miljöanpassade lösningar som skyddar och förskönar. Tikkurila är en stark, regional aktör som siktar på att vara det ledande färgföretaget i Skandinavien, östra Europa och Ryssland. Tikkurila erbjuder ett brett sortiment av dekorativa färger för konsumenter och proffs för ytskydd och dekoration. Produktutbudet omfattar bland annat interiör färger, lacker och produkter effekt, exteriör produkter för trä, murverk, och metallytor, samt tjänster relaterade till målning. Dessutom producerar Tikkurila färger och beläggningar för metall- och träindustrin.
>> Tikkurilas hemsida

 

zinga

ZINGA utvecklades i Belgien 1972, i samarbete med universitetet i Ghent. Målet var att utveckla ett reparationssystem för varmförzinkade detaljer. Idag finns ZINGA representerat i 92 länder, världen över.
>> Zingas hemsida

 

welin-co-logo

Welin & Co har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter för ytbehandling, rengöring, underhåll och renovering av trä och andra sugande naturmaterial. De har produkter som passar alla typer av ytor, från golv till tak, både inom- och utomhus. Osmo Hårdvaxolja, Timberex träolja, Gammeldags Trälut, Gammeldags Träsåpa, Welin KlickStav och Welin tillbehör är exempel på produkter i deras sortiment.
>> Welin & Co’s hemsida

 

3m-logo

3M omnämns ofta som ett av världens mest kreativa företag. Mer än 50.000 produkter och över 40 tekniska plattformar talar sitt tydliga språk. Men i deras ögon är kreativitet ingenting mystiskt. Kreativitet är problemlösning. Varje praktiserande innovatör vet att idéer inte uppstår ur tomma intet. Idéer är något man gör – inte något man hittar. De är resultatet av hårt arbete, djup kunskap, lyhördhet och förmågan att kunna tänka lite krokigt.
>> 3M’s hemsida

 

4cr-logo

4CR Bil Refinish grundades i Husum, Tyskland 2004, och har vuxit och utvecklats till ett av de ledande systemleverantörerna inom fordons-, måla och reparationslackering. Grund för framgång är en värdeorienterad företagskultur, starkt kundfokus, professionella medarbetare, kontinuerlig innovation och utmärkt kvalitet.
>> 4CR’s hemsida